Το Σ.Β.Α.Κ. στη Βραδιά Ερευνητή Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018

Την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου, μικροί και μεγάλοι «ερευνητές» βρέθηκαν στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης για την Βραδιά του Ερευνητή, τη μεγαλύτερη γιορτή της έρευνας και της επιστήμης, πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία ξεκίνησε το 2005 και έχει ως στόχο μέσω πολυάριθμων δράσεων την ανάδειξη του επαγγέλματος του ερευνητή καθώς και την ενημέρωση του ευρύτερου κοινού για τα οφέλη της έρευνας και της καινοτομίας στον άνθρωπο και την κοινωνία.

Στο πλαίσιο της Βραδιάς Ερευνητή η ομάδα του Ινστιτούτου Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (ΙΜΕΤ) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), παρουσίασε τον εξοπλισμό και τα ερευνητικά προγράμματα που υλοποιούνται αυτό το χρονικό διάστημα στο Ινστιτούτο.

Ο φορητός προσομοιωτής οδήγησης, τα ηλεκτρικά ποδήλατα, το σύστημα παρακολούθησης αναβάτη μοτοσικλέτας, τα παίγνια σχεδιασμού βιώσιμης κινητικότητας για τη Θεσσαλονίκη και η επίδειξη συστήματος διαχείρισης έξυπνης κινητικότητας της Θεσσαλονίκης (Thessaloniki Smart Mobility Living Lab) προσέλκυσαν το ενδιαφέρον των επισκεπτών

Στα πλαίσια του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) Θεσσαλονίκης που υλοποιείται από το ΙΜΕΤ σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, η επιστημονική ομάδα του ΙΜΕΤ είχε την ευκαιρία να ενημερώσει το κοινό σχετικά με την πορεία του ΣΒΑΚ, ενώ ταυτόχρονα ετοίμασε ένα σύντομο ερωτηματολόγιο προκειμένου να καταγραφούν οι απόψεις των πολιτών και να ληφθούν υπόψη στον σχεδιασμό των μελλοντικών σεναρίων για την αειφόρο κινητικότητα και την προσπελασιμότητα της πόλης. Οι πολίτες έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον καταθέτοντας τις απόψεις τους σχετικά με το πως επιθυμούν να διαμορφωθεί η πόλη τους μέσα στα επόμενα χρόνια και απαντώντας στο ερωτηματολόγιο.

     

Το Σ.Β.Α.Κ. στον απόηχο της Εβδομάδας Κινητικότητας – Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

Στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής εβδομάδας κινητικότητας, ο Δήμος Θεσσαλονίκης είχε την ευκαιρία να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει το κοινό της πόλης σε θέματα σχετικά με την προώθηση της κινητικότητας, μέσα από τη διοργάνωση ποικίλων δράσεων με έμφαση στη βιώσιμη κινητικότητα και την ανθρώπινη ενέργεια, το περπάτημα το τρέξιμο, την ποδηλασία, τις δημόσιες συγκοινωνίες και τη συνέργειά τους.

Με ευκαιρία την Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο, ο Δήμος πεζοδρόμησε την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου από τις 10 το πρωί έως και τις 10 το βράδυ το τμήμα της Αγίας Σοφίας μεταξύ των οδών Τσιμισκή και Λεωφόρου Νίκης και σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (ΙΜΕΤ) ενημέρωσε το κοινό της πόλης σχετικά με το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) που εκπονείται αυτό το διάστημα και αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2019.

Περισσότερα...

Μαζί θα σχεδιάσουμε την πόλη που ονειρευόμαστε!!!

 

Ενημερώσου για το Σ.Β.Α.Κ. στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Σας περιμένουμε την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου - Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο- στην κλειστή για τα αυτοκίνητα Αγίας Σοφίας (μεταξύ των οδών Τσιμισκή και Λεωφ. Νίκης) για να σας ενημερώσουμε για το Σχέδιο Βιώσιμης Κινητικότητας του Δήμου. Πείτε μας τη γνώμη σας για υφιστάμενες και μελλοντικές παρεμβάσεις του Δήμου, δηλώστε τις προτεραιότητες που θέλετε να δείτε στο σχεδιασμό της πόλης, αξιολογήστε το μεταφορικό σύστημα και τις ανάγκες του συμμετέχετε στις έρευνες ….

Μαζί θα σχεδιάσουμε την πόλη που ονειρευόμαστε!!!

ο Δήμος Θεσσαλονίκης στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης υποστηρίζει το θεσμό της «Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας», από Σάββατο 16 έως Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017, που έχει καθιερωθεί ως ο σημαντικότερος, σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας, για την ευαισθητοποίηση, ενημέρωση των πολιτών και την προώθηση της κινητικότητας με εναλλακτικούς τρόπους πέραν της αυτοκίνησης.

Κατά τη διάρκεια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας θα πραγματοποιηθούν ποικίλες δράσεις με έμφαση στη βιώσιμη κινητικότητα και στην ανθρώπινη ενέργεια, το περπάτημα/ βάδισμα, το τρέξιμο, την ποδηλασία, τις δημόσιες συγκοινωνίες και τη συνέργειά τους

 

Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας ενθαρρύνει και υποστηρίζει τις δράσεις που θα υλοποιηθούν από την Τοπική Αυτοδιοίκηση στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2016 με βασικό στόχο την ευαισθητοποίηση, ενημέρωση και δραστηριοποίηση των Τοπικών Αρχών, Φορέων και πολιτών για την προώθηση της βιώσιμης κινητικότηκας και την αναβάθμιση μέσω αυτής, της οικονομικής, κοινωνικής και περιβαλλοντικής διάστασης των πόλεων. Εκτός από τις τοπικές αρχές, δίνεται η δυνατότητα εγγραφής δράσεων και ενεργών πολιτών.

Περισσότερες πληροφορίες στο Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας

Περισσότερες

Social Media

  

Επικοινωνία

Γραμματεία ΙΜΕΤ

e-mail: achris @certh.gr
Τηλ: +30 2310 498 457